Kezdőlap Történelmi Háttér Életrajz Publikációk
kanter logo ,,Kanter Károlyért bizonyára a szentek gyülekezetében, az igazak társaságában fog bizonyságot tenni a sok jócselekedet, amelyet ezer és ezer lélekkel gyakorolt. Hisszük, hogy az örök élet dicsőségét elérte."
/Glattfelder Gyula/
Életrajz
 • Lelóczky Gyula írása (rövidebb)

 • Budapest Apostola c. könyv (hosszabb)
 • Tiefenthaler József: Budapest apostola

  Tiefenthaler József az Örökimádás-templom volt lelkésze 1942-ben elsőként vállalkozott arra, hogy papírra vesse Kanter Károly életrajzát. Ô azon szerencsések közé tartozott, akik még személyesen ismerhették korának eme lánglelkű apostolát. A könyv megírásával elsődleges célja az volt, hogy a már akkor is jellemző, széles körben terjedő materializmus ideológiájával szemben egy olyan követendő példát állítson, amelyet Kanter Károly apostoli tevékenysége sugárzott és ami manapság is ugyanúgy aktuális.

  Az első világháború előtt megkezdődött és az utána magas fokra jutó keresztény megújhodás alapjait lelki, vallási és vallásszervezeti síkon Kanter Károly rakta le. Ez a könyv egyrészt nagyvonalú körkép abból az időből, amikor a modern magyar katolicizmus öntudatra ébred. Másrészt a könyv szolgálni akarja azt a célt is, hogy Kanter Károlyt, ha a jó Isten is úgy akarja, a hivatalos Egyház valamikor mint kanonizált szentet emelje oltáraira. A magyar katolikus hitélet és a magyar katolikus papság olyan ideált bír Kanterben, mely a világegyház viszonylataiban is figyelemre érdemes és termékenyítő hatást gyakorolhat mindnyájunkra.

  Az itt elektronikusan megjelentetett könyvet a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtárból vettük át, a könyvtár engedélyével, és itt html formában publikáljuk. A nyomtatott alapmű 1999-ben jelent meg a Szent István Társulat kiadásában, az ISBN 963 361 083 4 azonosítóval. A Pázmány Péter Elektronikus könyvtárban a könyv sorszáma 401 . A könyv tartalma (a baloldali menűben is megtalálható):

  A könyv letöltése

  A könyv különböző formátumokban letölthető a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtárból.

  A lapok tartalmával kapcsolatos megjegyzéseket Munka Margit várja a mg1952 kukac freestart.hu címen.
  Utolsó módosítás: 2006 június 15.